Help elkaar! Help andere Ruzzle fans met jouw kennis door te antwoorden op de vele Ruzzle vragen, veelal gesteld via de Ruzzle FAQ pagina.
Hulp nodig! Lijkt het jou leuk om bij te dragen aan deze Ruzzle fansite? Lees dan hier hoe je kunt helpen!

Ruzzle woorden en Ruzzle cheatsOp zoek naar een Ruzzle cheat of de beste Ruzzle woorden? Dan is het zeker interessant om even verder te lezen! Als je trouwens in het spel grappige of niet bestaande Ruzzle woorden tegen komt, laat dan onderaan deze pagina even een berichtje achter! Of je kunt een foto insturen via ons formulier.

Leuke tip! Meer dan 40 gratis spellen - Speel Handyman en vele andere leuke spellen op Playtopia.nl - helemaal gratis!

Ruzzle cheats

In het kader van Ruzzle cheat is het wel leuk om te melden dat de ontwikkelaars van Ruzzle bekend zijn geworden met een cheat! De app Wordfeud Helper is namelijk ook van hun hand. Het zal je niet verbazen dat er nu geen Ruzzle cheats beschikbaar zijn van MAG Interactive.

Zeker in de App Store kunnen er Ruzzle cheats gevonden worden, maar deze hebben nog geen goede dienst bewezen. Dit zie je aan de beoordelingen. Ook is er online wel een Ruzzle helper beschikbaar, maar tegen de tijd dat jij je letterveld hebt ingevuld en de helper goede Ruzzle woorden voor jou op een rij hebt gezet, zijn je 2 minuten al voorbij!

Bij de ontwikkeling van Ruzzle zijn er natuurlijk wel bugs geweest waardoor cheaten makkelijker werd. Dat is ook een beetje de strekking van de Ruzzle cheats die gevonden kunnen worden in de App Store. De ontwikkelaars van Ruzzle zijn er overigens (hoe kan het ook anders) zeker bewust van dat er altijd mensen proberen te cheaten. Ze zullen daar dus in de toekomst altijd rekening mee houden en dit proberen te voorkomen. Zo tikt de klok bijvoorbeeld al door als de Ruzzle App verlaten wordt. Heb je het idee dat je echt tegen een cheater aan het spelen ben, stuur dan je beklag naar info[at]ruzzle-game.com met een screenshot.

Wij zijn voorstander van een eerlijk spel, maar iedereen staat vrij om op deze pagina een reactie achter te laten met het tips en cheats.

Ruzzle woorden

Ruzzle woorden zijn er genoeg. Maar niemand weet exact welke woorden er bestaan. Het is ook een illusie dat als je dit wel weet, dit je spel kan verbeteren. Websites die een lijst van Ruzzle woorden tonen geven in ieder geval foutieve informatie.

Misschien ben jij hier via Google terecht gekomen of gewoon via ons eigen menu, op zoek naar Ruzzle woorden of Ruzzle cheats. Het klopt dat bij het bekende woordspel Wordfeud veel mensen online op zoek zijn gegaan naar goede woorden voor de letters die ze op dat moment hadden. Vaak ook omdat ze lastige letters hadden zoals de Q, X en Y. Met Ruzzle woorden is dat iets lastiger. Het is niet voor niets het meest snelle woordspel ter wereld. Je hebt twee minuten om zoveel mogelijk Ruzzle woorden te vinden. Tijd om op internet de beste Ruzzle woorden op te zoeken is er dus simpelweg niet!

Wat scheelt is dat de letters Q, X en Y niet in het Nederlandse woordenboek van Ruzzle voorkomen.

Ruzzle woorden gekocht van TaalTik

Ruzzle woorden zijn gekocht van de onderneming TaalTik. Deze woordenlijst is niet publiekelijk. In onze Ruzzle FAQ is al een aantal malen aangegeven dat de kwaliteit soms wat beter kan. Bij sommige spellen zoals WordBoxer kun je in het spel verbeteringen aandragen. Dat is bij Ruzzle niet het geval. De enige manier dat de Nederlandse woordenlijst een update krijgt, is als de ontwikkelaars van Ruzzle een nieuwe update kopen bij TaalTik.

76 Responses to Ruzzle cheats en Ruzzle woorden

 1. Jeroen van rosmalen zegt:

  User Chrit2 is een cheater. 235 woorden als hoogste aantal maar daarnaast meer dan eenderde van zijn spellen verloren. 235 is onrealistisch hoog, indien je werkelijk daartoe in staat bent os het buitengewoon onwaarschijnlijk dat je nog zo veel potjes verliest.

  Normaal maak ik geen melding rond dit soort eikels echter, ik kom dit figuur ondanks mijn opgelegde blokkade steeds opnieuw tegen. Waarom werkt de blokkade niet?

 2. Esther Drop zegt:

  Wat een onmogelijke niet-bestaande woorden worden er goed gekeurd in ruzzle!
  Moveren, dietst, eetst en zo kan ik nog wel even doorgaan……

 3. Cobie zegt:

  Raar hoor, de puntentelling krijgt de tegen speler voor het zelfde woord 21 punten meer dat lijkt mij niet eerlijk. Is het misschien zo dat de tegen speler het woord als eerste had. Dan nog vind ik het niet terecht deze puntentelling.

  • FennaL zegt:

   De tegenstander heeft waarschijnlijk gebruik gemaakt van een 2 of 3 keer woordwaarde-tegel.
   Als je er goed op let dat je deze gebruikt kan dat erg veel extra punten opleveren.

 4. NtH zegt:

  Geachte ,
  Voorheen Ruzzle aangeschaft. Heb onlangs een nieuwe iPad gekocht, maar het spel Ruzzle moest ik opnieuw kopen.
  Meerdere mails hierover gestuurd. Nooit een reactie gehad.
  Nu is EUR2,69 niet het grootste bedrag, maar netjes komt t niet over op deze manier.

  Graag uw reactie

  • RuzzleOnline.nl zegt:

   Goedenavond, Ruzzle staat los van het aankoopproces. Zolang je inlogt met hetzelfde Google account (bij Google Play Store) of het zelfde iTunes account (bij Apple) hoef je niet opnieuw te betalen.

 5. Tammo zegt:

  Je kunt ook cheaten met de app SnapSolve. Maak met SnapSolve op de iPhone een foto van Ruzzle (dat je op je tablet of een andere telefoon speelt). SnapSolve toont dan alle woorden op je iPhone, je hoeft ze alleen zelf maar aan te wijzen in Ruzzle.
  Omdat dit vanaf een ander toestel werkt, is het niet te detecteren door Ruzzle dat je valsspeelt.

 6. Thia zegt:

  helaas is ruzzle na de laatste update niet goed meer te gebruiken. Onleesbaar, onduidelijk, traag en vol haperingen. Waarom die updates die alleen de dingen maar slechter maken? Ruzzle was een leuk spel maar nu is het een ergernis!

  • RuzzleOnline.nl zegt:

   Hoi Thia, zoals je leest op deze website zijn velen het met je eens. We hebben het dan ook reeds doorgegeven aan de Ruzzle ontwikkelaars.

  • Wella 61 zegt:

   Heel correct..fun is eraf..jammer..blokkades, happeringen , eeuwigheid om een ronde te kunnen spelen…bahhh…meuhhhh

 7. Deb zegt:

  Hai
  Sinds de update op mijn ipad kan ik bij mijn statistieken niet meer zien hoevaak ik gewonnen heb van mijn tegenspeler?

 8. Jessica zegt:

  Voor de laatste update had ik (de bekende) problemen met Ruzzle (geen score, bord op zwart). Ik heb toen Ruzzle opnieuw gedownload op mijn IPhone en ben nu mijn Premium account kwijt. Daarbij is het spel vreselijk traag, laden duurt lang en gebeurt soms zelfs onder een spel. Iemand een oplossing?

  • RuzzleOnline.nl zegt:

   Hoi Jessica, zie de Ruzzle FAQ, vraag “Hoe herstel ik Ruzzle Premium zonder opnieuw te betalen?“.

   De traagheid is al bij Ruzzle bekend en ze zoeken naar een oplossing, zie hieronder wat ze 43 minuten geleden nog zeiden.

   We have been receiving reports from a number of iPhone 4 and 4S users of performance issues. We’re looking into the issue and aim to have a solution in place soon.

   • Jessica zegt:

    Bedankt voor je supersnelle antwoord. Eén probleem iig opgelost. Hopelijk het andere ook snel, want zo is er niet veel aan. Kan geen goede scores meer halen.

 9. Lara zegt:

  Ik krijg vandaag een paar x een melding over valsspelen.
  Dan zie ik wel de letters, maar de score van die ronde
  blijft 0. Ook hoor je dan geen geluid. Ik heb geen ruzzlehulp-app ofzo, nooit gehad.
  Hoe kom ik hier vanaf? Na de ronde met letters en zonder score, start die
  ronde nogmaals maar dan met een zwart vlak, zonder letters, geluid en score…

  • RuzzleOnline.nl zegt:

   Hoi Lara, volgens mij ben je slachtoffer van de Ruzzle update iOS naar versie 1.6.3. Ik weet dat anderen daardoor ook het probleem hebben met de melding over valsspelen. Ik heb er een video over gemaakt, ook over de problemen. Dit specifieke probleem benoem ik daar nog niet, maar is inmiddels wel gemeld aan de Ruzzle ontwikkelaars. We hopen dat ze het snel verbeteren, dan hoor je het! Zie hier de Ruzzle update 1.6.3 video voor iOS.

 10. Lindi-Ellen zegt:

  Een kleine opmerking: Ik had toch echt een Nederlands spel met een Y in het veld vandaag!

 11. Thapops zegt:

  Inmiddels heb ik 6 spellen achter elkaar gewonnen, maar geen award (On fire). Spel afsluiten en opnieuw starten heeft niet geholpen. Speel op de ipad. Help!

 12. Peperoni zegt:

  Hoe kan ik Twittter-volgers uitnodigen? Heb al veel geprobeerd maar het lukt niet. En ik ben geen fanatiek twitteraar (weet er dus weinig van), maar ik wil wel graag die award halen!

 13. Peperoni zegt:

  Hoe kun je Twittervolgers uitnodigen? Al veel geprobeerd maar het lukt niet.

 14. JayBee1711 zegt:

  Hoi,

  Ik heb gemerkt dat bestaande nederlandse woorden zoals “gender”, “stent” en onder andere enkele muzieknoten niet aanvaard worden als goede woorden, terwijl compleet foute vervoegingen van werkwoorden wel aanvaard worden.

  Hoe kan je dit melden?

 15. Remco (djcootje) zegt:

  Hoi
  Na een spel of 5 achter elkaar loopt de app na het einde van het spel op mijn galaxy S2 vast, ik moet dan weer het spel opnieuw spelen. (kan ik me wel verbeteren maar das geloof ik niet de bedoeling) Hoe kan ik dit oplossen?

  • admin zegt:

   Hoi Remco, dat is zeker niet de bedoeling ;-). Speel je de meest recente versie van Ruzzle en is de telefoonsoftware van de Galaxy S2 ook up to date?

 16. Brinot66 zegt:

  Ik kan alleen maar een willekeurige tegenstander uitnodigen, voor de rest moet ik wachten tot men mij weer
  uitnodigt. Ik hebRuzzle volledig verwijderd en opnieuw gedownload, geen verbetering. Krijg sinds nieuwe download melding over beperkte toegang?

  • admin zegt:

   Hoi, ze hebben jouw vraag niet helemaal begrepen, dus we leggen het probleem opnieuw voor. Vraag: wat bedoel je met melding beperkte toegang? Ben je je Premium status kwijt waardoor je niet meer onbeperkte spellen kunt spelen?

   I don’t understand the question.
   Does the user have a problem to search for friends?

   Limited access also sounds strange.
   Is that a limit to the number of concurrent games, or is it that he/she has lost premium status?

 17. Lieke Schrijvers zegt:

  Hoe kan ik een smiley plaatsen bij mijn chatberichten?

 18. Deborah zegt:

  Iedere keer als ik een nieuwe tegenstander wil, en dat ook aanklik, dan valt ie automatisch weg. Wat is er aan de hand?

  • admin zegt:

   Hoi Deborah, dat is erg vervelend. Wij hebben je vraag doorgezet naar de ontwikkelaars van de Ruzzle game. Wellicht kun je nog aangeven of dit gebeurd bij de Ruzzle vrienden of Facebook vrienden. Of lukt het bij beide niet?

  • admin zegt:

   Zie hieronder, ze raden je aan een update te doen naar versie 1.4.41.

   I recommend an update to the bug fix release 1.4.41

 19. Petra zegt:

  Ik heb een vraagje: Ik heb mijn Ruzzle account afgemeld, omdat iemand anders onder zijn account wilde spelen. Maar nu weet ik mijn wachtwoord niet meer. Ik heb al een paar keer mijn email adres ingevuld, zodat mijn wachtwoord gereset zou worden, maar ik ontvang steeds maar geen mail. Terwijl ik toch echt mijn goede mail adres heb ingevuld.
  Ik heb wel onder hetzelfde mail adres een nieuw account aangemaakt, maar daar ben ik natuurlijk al mijn Awards kwijt. En wil graag verder spelen onder mijn oude account.

  • admin zegt:

   Hoi Petra, wat wij jou adviseren is het probleem voor te leggen bij de ontwikkelaars. Zie onze Ruzzle FAQ en dan de vraag ‘Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?’ voor het juiste emailadres.

 20. Janny zegt:

  Iphone4 geen probleem, ipad2 ruzzle opent en na paar seconden weer weg.????
  Steeds weer gedownload etc, probleem blijft bestaan. Toen beide apparaten de niet betaalde versie gebruikten bestond dit probleem niet

 21. Jochen Bilderbeek zegt:

  Ik vind het erg jammer dat er zoveel Nederlandse onzin woorden in staan…wordt hier nog aan gewerkt?

  • admin zegt:

   Hoi Jochen, wij gaan informeren bij de ontwikkelaars van Ruzzle. Andere woordspellen zijn hier wat dat betreft verder in. Daar kun je bijvoorbeeld ook een woord indienen wat naar jou mening wel of niet goed Nederlands is. Goed punt dus. We houden je op de hoogte.

  • admin zegt:

   Hoi Jochen, het antwoord is nee. Er wordt niet aan gewerkt. Het Nederlandse woordenboek is besteld via TaalTik. Ruzzle doet wellicht in de toekomst nog een update kopen bij TaalTik, hopelijk is het dan beter!

   We might order an update of the dictionary from taaltik to improve it a bit.

 22. sandy zegt:

  Op mijn tablet komt Ruzzle niet opgestart, blijft een zwart scherm. Op mijn telefoon werkt het wel. Wat kan er aan de hand zijn en hoe los ik het op?

  • admin zegt:

   Hoi Sandy, wij weten niet direct wat het probleem is. Gebruik je de meest recente software voor je tablet en de laatste versie van Ruzzle? En uiteraard hebben we je vraag nog voorgelegd aan de ontwikkelaars van Ruzzle, zodra reactie hoor je het direct!

  • admin zegt:

   De reactie van de ontwikkelaars is dat er een paar versies terug van Ruzzle wel problemen waren, maar als je recente software en een recente versie van Ruzzle gebruikt het probleem er nu niet meer mag zijn.

   There was problems a few versions ago. But your advice should solve it.

 23. Helena zegt:

  Vraagje hoe vaak worden de awards geupdate. Want ik heb drie dagen geleden close call gespeeld, maar die staat nog niet in mn awardslijst…:S En dat is natuurlijk ontzettend belangrijk XD

  • admin zegt:

   Hoi Helena, we hopen dat de award inmiddels is toegekend. Desondanks een leuke vraag, dus je hoort van ons zodra we reactie hebben van de Ruzzle ontwikkelaars.

  • admin zegt:

   De awards zouden direct bijgewerkt moeten worden. Maar als er een probleem is met de verbinding zal die update er dus niet zijn. Wat je dan kunt doen is de app opnieuw opstarten (na deze afgesloten te hebben) of de telefoon opnieuw opstarten. Zo ben je er zeker van dat als de app opnieuw word gestart deze opnieuw verbinding probeert te maken, en als dat lukt, zal deze direct alle data van de Ruzzle servers ophalen, zodat jou probleem is opgelost!

   It is supposed to update straight away. But if there is a connection problem when it happens it can fail to be updated. But if you restart the app (kill the process) or restart the phone to make sure that app starts “cold” it will collect all data from the server again which should resolve the problem.

 24. miran zegt:

  Ik heb gister premium gedownload, maar ik heb er ongeveer 5 seconden gebruik van kunnen maken want op de een of andere manier ‘doet’ ie het niet meer. wat kan ik doen?

  • admin zegt:

   Hoi Miran, als er iets mis is gegaan met de download zul je navraag moeten doen bij Apple of Google, omdat Ruzzle niet betrokken is bij het downloadproces. We hebben je vraag echter wel voorgelegd aan de Ruzzle ontwikkelaars. Wellicht hebben zij nog een goed advies!

  • admin zegt:

   Opnieuw installeren is het advies van de Ruzzle ontwikkelaars.

   I would recommend a new installation if something is wrong with the current version on her phone.

 25. Michelle zegt:

  Hoihoi, ook ik heb een vraagje.. tot op heden is het alleen mogelijk om de betaalde versie via een creditcard te kopen.. Maar guess what..???? Die heb ik niet.. sterker nog ik wil m ook niet. Is het geen optie om ruzzle voortaan via IDEAL bijvoorbeeld te kunnen betalen.. ?
  Of iemand een andere optie als gelijk een creditcard aanschaffen?

 26. Willem zegt:

  Ik heb Ruzzle geupdate op mijn samsung galaxy ace, nu kan ik ook awards winnen (tof), maar laad ruzzle steeds mijn spellen niet. ook niet als ik nieuwe mensen uitdaag.

  Wat kan ik hier aan doen?

  • admin zegt:

   Hoi Willem (naamgenoot), we horen helaas wel wat meer problemen na update. We hebben je vraag natuurlijk wel voorgelegd aan de ontwikkelaars van Ruzzle. Zodra reactie hoor je van ons.

  • admin zegt:

   Het probleem is bekend bij Ruzzle, ze zijn bezig met de oplossing, die zal dus snel komen!

   Bug fix on its way.

 27. Michael Wijn zegt:

  Ik Denk serieus dat ik tegen iemand speel die cheat! Hoe kan ik hem betrappen?

  • admin zegt:

   Dat wordt lastig, maar je kunt de gegevens (screenshot) wel doorsturen naar info[at]ruzzle-game.com.

   • Hans zegt:

    Krijg je ook nog een presentje als je een bug hebt gevonden waardoor je makkelijk kan cheaten ? :-)

    • admin zegt:

     Origineel idee ;-). Maar wij hebben niet een direct belang bij het weten van een cheat, omdat we een Ruzzle fansite zijn. Overigens hebben we wel direct contact met de ontwikkelaars van Ruzzle en hebben hen op die manier wel al kunnen wijzen op diverse cheats die Ruzzle spelers aan ons hebben doorgegeven via info[at]ruzzleonline.nl. Maar of je het voor jezelf houdt, ons verzoekt het te melden bij de ontwikkelaars of het hier publiekelijk maakt: dat laten we aan jou over :-).

     • Hans zegt:

      Nou daar is die dan de manier om te cheaten met ruzzel.!!!
      Je begint het sel en speel totdat je onder de minuut zit daarna zet je via je instellingen de tijd terug. als je de tijd bijvoorbeeld 6 minuten terugzet en je gaat weer naar de app ruzzel dan zal je zien dat het aantal minuten boven de 6 is.. dus alle tijd om je tegenstander te verslaan :-)

      • admin zegt:

       De cheat is overigens wel al bekend bij de ontwikkelaars, hoewel nog niets gepland, de kans is aanwezig dat hier op den duur een fix voor komt zodat het niet meer mogelijk is.

 28. m v woerkom zegt:

  Hoe kan je ruzzle op android pauzeren? Het is zo vervelend als je net ene spelletje hebt gestart en je wordt gestoord…

 29. Marije de Faria zegt:

  Ik heb een account op mijn moeders mobiel. Maar zij speelt nu ook dus wil ik dat ze zelf een account aan maakt. Maar nu heeft ze mij een gezichtje gegeven en dat wil ik niet. Ik wil mijn account verwijderen en een nieuwe aan maken met dezelfde gebruikersnaam. Hoe doe ik dat?

  • admin zegt:

   Hoi Marije, waarom verander je niet gewoon je profielfoto? Dit kan via ‘Instelling & Help’ en dan Accountinstellingen. Onderaan kun je kiezen uit Mannelijke profielfoto’s, Vrouwelijke profielfoto’s en Halloween profielfoto’s.

 30. soepkip zegt:

  Hoe krijg ik mijn voltooide spelen weer te zien

  • admin zegt:

   De voltooide spellen verdwijnen na verloop van tijd (staan er maximaal een week in) en zijn dan niet meer terug te zien. Als wij je vraag verkeerd hebben begrepen dan horen we dat uiteraard graag!

 31. Coby van Engelen zegt:

  Hoe krijg ik wat uit gespeeld is er af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>