Help elkaar! Help andere Ruzzle fans met jouw kennis door te antwoorden op de vele Ruzzle vragen, veelal gesteld via de Ruzzle FAQ pagina.
Hulp nodig! Lijkt het jou leuk om bij te dragen aan deze Ruzzle fansite? Lees dan hier hoe je kunt helpen!

QuizCross is het nieuwe spel MAG Interactive, de makers van het bekende spel Ruzzle. Bekijk snel onderstaande QuizCross video. We kunnen al verklappen dat QuizCross een spannend quiz spel is waar je ook strategisch moet denken. In dit artikel vertellen wij jou alles wat je moet weten over deze nieuwe app.

Dit artikel wordt sinds 25 december 2012 actueel gehouden. De meest recente update was op 26 april 2013.

Goede tip: Omdat het nieuwe spel QuizCross ontwikkeld is door hetzelfde team van Ruzzle, kun je inloggen met je bestaande Ruzzle account en makkelijk je huidige Ruzzle vrienden uitnodigen.

Download QuizCross

Download QuizCross - MAG Interactive Download QuizCross voor Android

QuizCross iPad, iPhone en iPod

QuizCross is als eerste beschikbaar gekomen voor de iPad, iPhone en iPod.

Vereisten: Compatibel met iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3de generatie), iPod touch (4e generatie), iPod touch (5e generatie) en iPad. Vereist iOS 4.3 of nieuwer. Deze app is geoptimaliseerd voor iPhone 5.

Download QuizCross voor iPad, iPhone en iPod

QuizCross Android

QuizCross Android is nu ook te downloaden via Google Play.

Android vereist: versie 2.2 en hoger.

Download QuizCross voor Android.

QuizCross Windows Phone

QuizCross Windows Phone is helaas nog niet beschikbaar.

QuizCross spelregels

Het spel heeft nogal wat weg van boter, kaas en eieren. Jij en je tegenstander delen namelijk een speelveld met negen vakken. De eerste speler met 3 vakjes op één rij, wint het spel. Elk vakje heeft 3 verborgen vragen van een bepaalde categorie, bijvoorbeeld ‘muziek’.  Maar let op, als je een vakje hebt veroverd door vragen goed te beantwoorden ben je nog niet veilig. Je tegenstander kan het vakje van jou stelen door meer vragen goed te beantwoorden. Bij een gelijk aantal vragen goed, wordt de strijd beslist in een spannende tiebreak.

Om succesvol te zijn met QuizCross moet je dus:

 • goed kunnen quizzen;
 • denken aan de sterke en zwakke kanten van jezelf en de tegenstander;
 • strategisch de vakjes kiezen om als eerste drie op een rij te krijgen.

Begin met spelen en daag je vrienden uit!

QuizCross premium

Upgraden naar QuizCross Premium kan vanuit de app zelf. Dit in tegenstelling tot Ruzzle Android (link), waar je in Google Play zowel Ruzzle Free als Ruzzle (premium) kunt downloaden. Waarom upgraden naar de premium versie? Dat kun je doen om de volgende redenen:

 • uitgebreide spelstatistieken;
 • geen last meer van advertenties;
 • uitgebreide set van leuke profielfoto’s.

Upgraden is mogelijk om vanaf het beginscherm naar het scherm met statistieken te navigeren. Omdat deze nog verborgen zijn krijg je de vraag of je wilt upgraden naar de premium versie. Je kunt echter ook klikken op de knop rechts boven in de QuizCross app. Onder het kopje ‘Help’ klik je op ‘Koop’ en kun je upgraden naar premium.

QuizCross reviews

Wij hebben nog geen reviews kunnen ontdekken over QuizCross. Wees zo vrij om ons te attenderen op een review door een berichtje onder aan deze pagina achter te laten. Dan voegen we de link naar de review graag toe.

QuizCross links

QuizCross heeft natuurlijk ook zijn ‘official pages’. Hieronder de links.

Nu je toch op onze Ruzzle website bent, vind je het misschien ook om wat meer te weten over Ruzzle Free

QuizCross FAQ

Omdat wij contact hebben met de ontwikkelaars van Ruzzle, kunnen wij daar ook terecht met jullie vragen over QuizCross. Goede vragen en verhelderende antwoorden nemen wij op in deze kleine ‘FAQ’.

De ranking is gelijk aan de Ruzzle ranking. Meer uitleg hierover vind je in onze Ruzzle FAQ.
De taal van de QuizCross app wordt bepaald door de taal- en landinstellingen van je telefoon. Zie voor een exacte uitleg ons antwoord op de vraag van Smupje inzake de taal in QuizCross.
Met QuizCross kun je tegen iedereen in de hele wereld spelen, omdat elke speler dezelfde vraag krijgt (in hun eigen taal natuurlijk). Zodoende dat er ook maar één ranglijst is.
Qquizcross onjuiste antwoordopties

Direct na de vraag kun je je onvrede voor diverse zaken uiten!

Zoals blijkt uit de vraag van Martin is er geen 100% zekerheid dat de vragen in QuizCross kloppen. Als je constateert dat het juiste antwoord er niet tussen staat, kun je dit direct na het beantwoorden van de vraag rapporteren via de app. Je kunt daar ook melding maken van beledigende inhoud, een onnauwkeurige vertaling of puur het gegeven dat je het een slechte vraag vindt.

Tagged with →  

45 Responses to QuizCross, het kerstcadeautje van het Ruzzle team

 1. Gestel2013 zegt:

  Ik kan geen nieuwe spelers uitnodigen.
  Zegt al 3 dagen wacht op tegenstanders maar er komt niemand, blijft wel zoeken

  • admin zegt:

   Hoi Gestel2013, daar wordt het spelletje niet leuker van natuurlijk. Heb je het probleem nog steeds? Ik zou je willen adviseren om te deinstalleren, telefoon opnieuw opstarten, opnieuw de app installeren en opnieuw proberen. Of als het probleem nog steeds speelt even contact opnemen met officiële Ruzzle support via info[at]ruzzle-game.com (Ruzzle zijn ook de makers van QuizCross namelijk).

 2. Thelka zegt:

  Ik heb ene “Bender”op mijn lijst te spelen spellen staan die al 111 uur niet gereageerd heeft. Er staat -111h achter het spel bij resterende tijd. Waarom verdwijnt deze speler niet ( met verlies!) uit mijn lijst?

 3. Johan zegt:

  hey ik wil even iets melden over een vraag die gesteld wordt in quizcross:

  De vraag luid in de aard van : Als een buurman zeurt over zijn verbouwing en hij spreekt over een “mansard” , wat bedoeld hij hiermee dan…
  Ik duide het antwoord zolder aan maar blijkbaar is dit niet juist het is volgens het spel een dakkapel.
  Terwijl een mansard een zolder of zolderkamer is , die genoemd is naar het type van dak … een mansarde dak!
  Zou leuk zijn moest dit aangepast worden :), indien er twijfel bestaat wil ik altijd de nodige documentatie doorsturen .

  vriendelijke groetjes :p

 4. Herman zegt:

  Naar het schijnt, zou je bij het opstarten van een vraag, de tijd van je tablet desnoods 24 uur terug kunnen zetten, zodat je naar hartelust tegenstanders zou krijgen die valsspelen. Deze ‘feature’ is al uit wordfeud gesloopt, gebeurt dat ook nog bij quizcross?

  • admin zegt:

   Hoi Herman, we hebben het zojuist zelf getest en het is helemaal waar. We gaan de ontwikkelaars aanschrijven met dit probleem en zullen de terugkoppeling ook aan jou terugkoppelen.

   • Herman zegt:

    Is er vanaf de server niet na te gaan hoe lang mensen de tijd ‘nemen’ om vragen te beantwoorden. De vraag wordt namelijk aangeboden en op de server ‘afgevinkt’ als goed of fout.

    Zodra de normale tijd overschreden wordt bij de naam van de valsspeler een wezel of eerder een ezel symbooltje weergeven. Andere quizcrossers weten dan waar zij aan toe zijn.

    ‘Mijn’ valsspeler heeft mij al meer dan 200 punten gekost :-(

    • admin zegt:

     Hoi Herman, klinkt als een uitvoerbaar idee, we leggen het voor aan de QuizCross ontwikkelaars en laten je de reactie weten.

  • RuzzleOnline.nl zegt:

   Hoi Herman, dit zou nu niet meer moeten kunnen, zie hieronder de reactie van QuizCross:

   This problem should have been solved by now.

 5. Patrick zegt:

  3 antwoorden goed beantwoord in het ‘vraagteken’ vakje maar het wordt wit en niet blauw (mijn kleur). Vervolgens gaat mijn tegenstander er met dat vakje en de winst vandoor. Dit overkomt me vaker en kost me ontzettend veel punten. Hoe kan dit?

  • RuzzleOnline.nl zegt:

   Hoi Patrick, ons contactpersoon heeft dit probleem doorgespeeld naar de ontwikkelaars van QuizCross. Als je in de tussentijd meer support nodig hebt, neem dan even contact met QuizCross op.

   I have forwarded this matter to our development team and hopefully they can find an solution. In the meantime please tell him to contact for more help.

 6. MeneerWitte zegt:

  Geachte dame/heer,

  Gaarne verzoek ik uw aandacht.

  Beste tip die u kunt krijgen.

  Zorg dat het woordenboek gebruik compleet is, er is vaak dat ik een woord gebruik wat in het woordenboek staat en niet wordt herkent door uw woordenboek data base.

  Betreffende woorden weet ik niet meer, maar u kunt een andere complete woordenboek data base laten vergelijken met de uwe.

  Hopende u hierbij genoeg geïnformeerd te hebben, verblijf ik in afwachting van uw reactie/update.

  Met vriendelijke groet,

  MeneerWitte

 7. Reni zegt:

  De vertaling naar het Nederlands is vrij slecht, sommige zinnen kloppen voor geen meter :P. Spel is ondanks dit wel te spelen maar helaas geen optie: wrong translation. Idee?

  • admin zegt:

   Zeker goed idee, helemaal mee eens. We gaan je tip doorgeven!

  • admin zegt:

   Hoi Reni, er schijnt een ‘slecht’ knop aanwezig te zijn na elke vraag die je daarvoor kunt gebruiken. Zie hieronder de reactie van de ontwikkelaars in het Engels. De knop die ze echter bedoelen in jouw geval is ‘Onnauwkeurige vertaling’. Daarnaast kun je via datzelfde scherm melding maken van beledigende inhoud, onjuist antwoordopties en ook dus als je het een ‘slechte vraag’ vindt.

   We have a “slecht”-button after each question.

 8. Madelon zegt:

  Iemand heeft voor de grap vals gespeeld op mijn account. Ik heb een email gestuurd, zoals jullie zeggen, naar quizcross info of mijn account verwijderd kan worden, maar ik heb geen enkele reactie ontvangen. Wat kan ik nog doen?
  Gr. Madelon

  • admin zegt:

   Hey Madelon, had je een e-mail gestuurd naar info[at]ruzzle-game.com? Heb je inmiddels een nieuw account gemaakt om mee te spelen? Als je doorgeeft wat de gebruikersnaam is van het vorige account willen wij er uiteraard ook nog een e-mail aan wagen voor jou.

 9. Memelorist zegt:

  De vraag was al weg toen ik bedacht een fout in het antwoord te kunnen melden.
  Categorie wetenschap.
  Bij een kruising tussen een ezel en een paard:
  Als de moeder een ezelin is heet het veulen een MUILEZEL.
  Als de moeder een merrie is heet het veulen een MUILDIER.
  ……. En niet andersom zoals in jullie antwoord.

 10. Reni zegt:

  Je betaald voor dit spel maar je moet eeuwig wachten op een tegenspeler, teleurstellend hoor ..:-(

  • admin zegt:

   Hoi Reni, wij ervaren dit zelf niet. Is dit nog steeds het geval? Heb je de meest recente versie van QuizCross?

   • Reni zegt:

    Ja helaas wel :-(. Ik download alle updates die er zijn dus ik neem aan van wel. Groet

    • admin zegt:

     Hoi Reni, we gaan het voor je navragen!

    • admin zegt:

     Hoi Reni, ze geven aan dat het inderdaad een probleem kan zijn. Laat je hier even een bericht achter met je telefoonmodel, softwareversie die je op de telefoon hebt en je gebruikersnaam van QuizCross. Ze zullen dan verder onderzoek doen naar het probleem. Zie hier de reactie in het Engels.

     It might be a problem, but if we could get his phone model and OS-version it would help. And also his username so we can examine his account.

 11. Reni zegt:

  Je betaald voor dit spel maar je moet eeuwig wachten op een tegenspeler!! Als ze zeggen dat er zoveel mensen dit spel spelen vind ik dit zeer vreemd.

 12. Martin zegt:

  Een van de vragen in quiZcross.
  In welke olympische discipline wordt de grootste afstand afgelegd?
  Mijn antwoord: triatlon
  Jullie antwoord: 50 km. snelwandelen

  Triatlon is sinds 2000 een olympische sport met een afstand van 51,5 km.

  • admin zegt:

   Hoi Martin, scherp! We gaan het doorgeven aan de ontwikkelaars van QuizCross. We houden je op de hoogte.

  • admin zegt:

   Het blijkt (zie reactie hieronder) dat je dit soort zaken direct kunt aangeven in QuizCross nadat je geklikt hebt op het antwoord. Je kunt deze optie de volgende keer gebruiken. Nu wordt deze vraag al doorgegeven aan de ontwikkelaars.

   In QuizCross there is an option to report a question after you clicked on your answer.
   Please use that option next time.

   I will forward this to our developers.

 13. Peter van Hecke zegt:

  Ik begrijp de puntentelling niet. Op welk systeem is dit gebaseerd?

 14. Veldlichtje zegt:

  Leuk spel, maar krijg de vragen niet in het Nederlands.

 15. Loesje50 zegt:

  Geweldig spel maar ik begrijp de puntentelling niet en an hem ook niet ontdekken.

 16. Stefan zegt:

  Android niet, jammer!

  • admin zegt:

   Hoi Stefan, ze zijn er wel mee bezig! Hou het dus in de gaten.

   We are working full speed on the Android version of QuizCross. Expect to see more news about that very soon :-)

 17. Smupje zegt:

  Hoe kun je de taalinstellingen veranderen bij quizcross? Ik krijg m in t frans, maar wil nederlands spelen.

  • K-@tje zegt:

   Gewoon bij start nieuw spel, daar staat de taal in dewelke je het wil spelen.

   • Smupje zegt:

    Dat heb ik dus niet op de gratis franse versie…

    • admin zegt:

     Hoi Smupje,

     Er zijn wel meer mensen die vragen hebben over de taalinstellingen. Dit is hoe het werkt:

     Gebaseerd op jouw taal EN land beslist het spel automatisch de taal voor de vragen die jou gesteld worden. Als je speelt met een tegenstander van een ander land, krijgen jullie allebei dezelfde vragen, maar wel in je eigen taal.

     Om verwarring te voorkomen inzake de taalinstellingen en om spelers te helpen die andere instellingen willen in het spel dan in hun telefoon, zal QuizCross het in een toekomstige update mogelijk maken de taal te wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>